HTML

Utánam olvasó!

"Mit sem ér a tudás bölcsesség nélkül, és a bölcsesség lelkiség nélkül, az igazi lelkiséggel pedig mindig együtt jár a mások szolgálata."

Friss topikok

  • daneda: Én felmásztam a Nap piramisra, a leghosszabb oldalon, esőáztatta agyagos, sáros talajon. Különlege... (2009.08.24. 23:07) Utazás, történelmi utazások

Linkblog

2007.10.23. 18:11 zezi

Mondd, te mit választanál?

 

Ma kevésbé lírai témát írok le, de ki kell írnom magamból. Pár hete bejárta az internetet a kassai roma lakótelep jó néhány döbbenetes fotója. 10 emeletes házak sora, kétséget nem hagyva a lakóik iránt. Ablakok alatt szemétdombok, az onnan kiöntött szemetekből..... Városunkban számolják fel a cigánytelepet, szórják szét az önkormányzati lakásokba a lakókat, s akiknek ott nem jut hely lakást keresnek maguknak.

Lépcsőházunkban 3 család él. Első család beilleszkedett, ha az ember nem tudja, nem sejti a viselkedésük, életmódjuk alapján, hogy honnan származnak. Beilleszkedtek, hosszú évekkel ezelőtt.

Pár éve jött az újabb család, életmódjukkal kiváltva a lakók felháborodását, de akkor még nem tudtuk, hogy hátra van  a fekete leves. Mert pár hete megérkezett az újabb család, mire a legelső család fejvesztve árulni kezdte a lakását. Ők tudják, hogy miért. Az már csak adalék, hogy költözéskor az új szomszéd, úgy belerúgott a már problémás második család macskájába, hogy szegényke napokig 3 lábon sántikált.

Ismerős család fia külföldön dolgozik, a lakást kiadják. Belefutottak egy "hölgybe". Haja szőkésbarna, bőre fehér, megjelenése viszont kisebbségre vall. A ház asszonyát rossz érzés fogta el láttán, de ő könyörgőre fogta, hogy adja nekik ki a lakást, mert úgymond falun eladták a házat, ahol laktak nincs hova menniük. Summa summárum, másfél hónap után lelépett az élettárs (utólag, hogy bírta eddig?), a szőke hölgy egyedül nem bírja fizetni az albérletete, elköltözött. A lakás állapotáról meséljen két fotó. A többit sajnos elfeledve a fényképezőgépről, már csak a nagyja disznóól eltakarítása után fotóztuk le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi lenne a megoldás? Roma lakótelep? Az akkori fotók láttán isten ments. Betelepítés a többi lakó közé? Miért kell úgymond védtelen lakóknak szenvedni renitens családok életmódját? A lakások a "lakók" miatt értéküket vesztik, az amúgy se rózsás lakáspiac mellett újabb hátrány az eladásnál! Akkor, mondd, te mit választanál?

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://utanamolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr94205064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása